Domaće torte i kolači

BLAŽENKA - VRŽERALE

063 921 396

kolaci 5

Ja naučna svekar vodu piti

alt=""

Svatovski običaji

alt=""

Slike iz Prošlosti

PROSLAVLJENA PRVA PRIČEST U ŽUPI PODHUM

Share on Facebook


U nedjelju, 03.lipnja pod pučkom misom u 11 sati u župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu, 28-ero djece četvrtoga razreda devetogodišnje škole, pristupilo je po prvi puta sakramentu sv. Pričesti ili Euharistije.

 

Svečano u procesiji zajedno sa ministrantima, župnikom i kapelanom prvopričesnici su krenuli u crkvu. Puna crkva vjernika pratila ih je svojim pogledima dok su prolazili crkvom. Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put.  Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici  su uz pomoć č.sestre Gizele Dolić sudjelovali u pjevanju, prinosu darova, kao i u recitacijama. Sv. misu je predvodio župnik, fra Jure Papić u zajedništvu sa župnim vikarom fra Tomislavom Svetinovićem.

Prvopričesnici su se kroz cijelu školsku godinu, a posebno kroz ovaj mjesec pripremili za ovaj svečani događaj pod budnim okom sestre Gizele. Misno slavlje za orguljama uveličala je Ivana Grabovac i Petra Klišanin.
Najviše prvopričesnika bilo je iz sela Miši njih jedanestero, dok je  iz Podhuma bilo šestero, Golinjeva petero, Vržerale četvero i Podgradine dvoje djece.
Poslije sv. mise župnik je prvopričesnicima uručio poklone za prvu pričest a poslije fotografiranja, prvopričesnici su pošli sa svojim roditeljima svojim kućama da nastave sa slavljem sa svojim uzvanicima.
FOTO ALBUM

 

 

  Best joomla themes, business web hosting.

Uskrs

SRETAN USKRS MIŠI

FOTOGALERIJA

selo msii foto album 3

USKRSNE PJESME IZ NAŠE ŽUPE

Ženka ganga

alt=""

Muška ganga

alt=""

Posjetitelji

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas80
mod_vvisit_counterJučer280
mod_vvisit_counterOvaj tjedan1895
mod_vvisit_counterProšli tjedan11821
mod_vvisit_counterOvaj misec50648
mod_vvisit_counterProšli misec41341
mod_vvisit_counterSve ukupno1176871

We have: 9 guests online
Your IP: : 174.129.163.183
Today: Apr 25, 2014

Pisme našeg kraja